Már 01, 2024

Budapest, 2024.03.01. – Colette Matz veszi át Matt Zeller helyét a Novartis Magyarország élén, mint a vállalat vezérigazgatója 2024 márciusától. Az új vezető több mint húsz éves gyógyszeripari tapasztalattal rendelkezik. Legutóbb a neurológiai terápiás területet irányította a svájci székhelyű cég olaszországi leányvállalatánál.

Colette Matz kiemelkedő, több mint húsz éves karriert futott be a gyógyszeriparban, – legnagyobb részét az Amerikai Egyesült Államokban töltötte – kiemelten a sclerosis multiplex és a szív- és érrendszeri betegségek terápiás területén. Diplomáját az amerikai Scranton Egyetemen szerezte egészségügyi adminisztráció és menedzsment szakon.

„Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy, a partnereink által is méltán elismert, bizonyított csapattal való közös munkába kapcsolódhatok be. Bizakodóan várom a kormányzattal, felsőoktatási intézményekkel, egészségügyi szolgáltatókkal, szakmai- és betegszervezetekkel már megkezdett együttműködéseink folytatását és minden újabb kezdeményezést, amelyek érdemben képesek tenni a magyarországi népegészségügyi helyzet további fejlődéséért” – mondta Colette Matz, a Novartis Magyarország új vezérigazgatója.

Colette Matz egyik kiemelt célja az lesz, hogy a svájci székhelyű Novartis Magyarország megszilárdítsa nemzetközi pozícióját, mint a klinikai kutatások és gyógyszerfejlesztés egyik fontos, regionális koordinációs központja – ezt a szerepet tavaly óta tölti be a hazai leányvállalat. Az innovatív gyógyszeripari vállalat évente több milliárd forintot fektet be hazánkban, jórészét klinikai kutatások formájában. Ezek a programok amellett, hogy a legújabb terápiák elsajátításában segítik a részt vevő hazai orvosokat és ápolókat, az elmúlt évtizedben több mint tízezer magyar betegnek tették elérhetővé a világ legmodernebb kezeléseit számtalan területen.

A Novartis 2027-ig több mint 15 új terápiát tervez bevezetni globálisan. Ezek a terápiák erősítik majd a vállalat pozícióját az olyan fókuszterületeken, mint a szív- és érrendszeri, neurológiai, immunológiai, és onkológiai betegségek.

„Magyarországi partnereinkkel együtt továbbra is úttörő innovációk bevezetésén dolgozunk, hogy az új kezelések ne csak elérhetőek legyenek Magyarországon, hanem olyan betegekhez is eljussanak, akik eddig nem találtak hatékony terápiás megoldásokat” – tette hozzá Colette Matz.

 

A Novartis-ról

A Novartis egy innovatív gyógyszeripari vállalat. Nap mint nap azon dolgozunk, hogy újragondoljuk az orvoslást, hogy javítsuk az emberek életminőségét és meghosszabbítsuk életüket, annak érdekében, hogy a betegek, az egészségügyi szakemberek és a társadalmak képesek legyenek szembenézni súlyos betegségekkel. Gyógyszereink világszerte több mint 250 millió emberhez jutnak el. Gondolja újra velünk együtt az orvoslást: tudjon meg többet rólunk a https://www.novartis.hu oldalon és lépjen kapcsolatba velünk a LinkedIn, Facebook, X/Twitter és Instagram platformokon.


# # #

Sajtókapcsolatok:
Oberfrank Gergő
FleishmanHillard Café
+36202453771

Colette Matz a Novartis Magyarország új vezérigazgatója

Colette Matz is the new Country President of Novartis Hungary